Velkommen til butikken.

Velkommen til Pen & Papir.

Vi er simpelthen nomineret i kategorien Bedste service i Best of Odense’21. Sikke en ære. 

Nye åbningstider fra 1.1. 2022 – Jeg tillader mig at udvide min weekendlukket med fredagen også. Så fra nytår hedder det : fredag, lørdag og søndag er der lukket i den sidste weekend i måneden.

Nyhed i Pen & Papir
Tag godt imod POPBOXEN 😃
En æske med gode sager fra min butik. Prisen er 250.- ( + 39.- hvis den skal sendes)
Flere har spurgt om jeg ikke kunne lave en abonnement-ordning, hvor der hver måned er en pakke med gode sager fra butikken med dit navn på.
Jeg har været lidt tøvende fordi jeg ikke rigtig har kunnet finde på et koncept jeg kunne stå inde for. Men nu har jeg fået en ide’ og POPBOXEN har set dagens lys 🙂
Vi holder det helt simpelt og uden tvungen abonnement. Vi gør det på følgende måde :
Hver den 1. i måneden får du en sms med spørgsmålet om du vil have månedens pakke? Svarer du ja, så sender du mig 250.- ( 289.-) på mobilepay. De penge jeg får ind den 1. bruger jeg så på, at finde gode sager til POPBOXEN. Det betyder at omkring den 14. i måneden, har jeg en pakke klar til dig. Nemt ikke sandt? 😃
POPBOXEN hedder POP fordi den indeholder varer fra hele Pen & Papir. Det vil sige, den kan både indeholde brevpapir, notesbøger, penne, kort og andet godt. Jeg kommer ikke til at købe en masse bras bare fordi der skal en masse varer i. Det bliver lidt med godt. Gode sager jeg kan stå inde for.
Vil du være med, så send mig en sms på 42461333 med navn og adresse.

Jeg  er meget  stolt over, at have Danmarks bedste kunder.  Mange af dem ser jeg som venner af huset.  Det gælder både dem der handler i butikken, men også dem der handler her på siden, på Instagram, Facebook eller bare sender en sms. Jeg er helt pjattet med mine kunder.

Du kan læse mere om min lille butik i en fin artikel fra nov. 2019

https://fyens.dk/artikel/en-af-odenses-mindste-specialbutikker-pen-papir-drives-af-rikke-allesen-med-hjælp-fra-hendes-far-kække-kay

I 2019 have vi fornøjelsen af 2 gange at blive nomineret som bedste specialbutik.

Lidt om butikken :

Butikken er en af Odenses mindste. Det er jeg faktisk ret glad for. Det betyder nemlig, at jeg i stedet for at bruge en masse penge på husleje, kan bruge pengene på sjove varer til butikken. 

Jeg forhandler bl.a  Pilot, Diplomat, Sailor og Kaweco fyldepenne.

Jeg elsker gode notesbøger. Dingbats og Nuuna er 2 af de mærker jeg forhandler. Begge er firmaer jeg har mødt på messer i udlandet. Så det er ikke firmaer, du møder overalt. Begge firmaer går op i miljøet uden at gå på kompromis med kvaliteten.  Det kan vi jo godt lide.

Jeg forhandler med stor fornøjelse japanske mærker, som Tombow, Pilot Artline og Pentel.

Jeg tager på indkøb og messer i udlandet, i forsøget på, at finde varer, som du ikke finder alle steder i Danmark.

I webshoppen kan du vælge Mobilepay eller Paypal som betalingsmiddel. Har du ikke en konto hos Paypal, kan du stadig trygt benytte dit kort i deres betalingsmodul. Jeg har fravalgt andre muligheder, for at holde omkostningerne og derved priserne, så langt nede som muligt.

Varer sender jeg med DAO, prisen er kun 39.-  og det plejer at tage 2-3 dage.

Læs her hvad This is Odense skriver om butikken i 2020 i forbindelse med vores flytning og Genåbningsreception :

Altså, der var den gang hvor Rikkes Pen & Papir lå i Nørregade i en kreativ symbiose med Carolines økokød, Fleuris blomstrede baggårdsweekender, Det Gode Brøds biodynamiske… Ja, gode brød og Binickis kunsterartikler.Så overgik huslejeprisen antallet af mennesker, der synes vi kan mærke hvordan en pen skal ligge i hånden, og hvordan blækket må flyde når det rammer papiret. Som kan lukke øjnene og høre lyden af knitrende papir, og som lige ved hvordan vores notesbøger skal veje og hvordan de må føles. Taktilitet og tone. (Ja, og så er der jo alle butikkens rigtige kreative kunder, der kan frembringe utrolige ting, med resten af butikkens store udvalg).Tilbage til historien: En redningsaktion blev sat i søen og i sidste øjeblik fandt Rikke et lille, fint lokale i meget stille Smedestræde, men uden de store kreative legekammerater dør om dør.Måske lidt for stille og lidt for lille? I hvert fald har Pen & Papir nu fået et nyt større lokale som nabo til Moby Disc og Papas Papbar, kun blot et kuglepenskast fra det tidligere. Angiveligt endnu mere hyggeligt end det gamle og i hvert fald med kreative legekammerater (er der forresten ikke nogen, der vil trække stikket på Nyboligs lysforurening i hjørnevinduerne fra salg af diverse villastuelejligheder?).Nå, lørdag er der genåbningsreception med lunken hvidvin og dåsebajere – helt i stedets ånd. De altid hyggelige husmusikanter klimprer på instrumenterne, og du kan købe fyldepenne og andre lyksaligheder, som du altid kan. Måske endda med rabat denne dag.Der er faktisk flere rigtig gode kulturarrangementer jeg også kunne anbefale i denne uge. Men når én af byens institutioner rykker på sig og samtidig lever i bedste velgående, må vi jo kippe med flaget.Psst. Kan du ikke vente til lørdag, så har Rikke faktisk allerede åbnet i de nye lokaler i Skt. Knuds Kirkestræde 2A.Psst psst. Som et lille tip til oplevelse af Odenses eller andre byers butiksliv, er det min erfaring, at de bedste butikker skabes af de mennesker, der går op i det de sælger, mere end at sælge det, de har. Plain and simple. Led efter uprætentiøse butiksnavne (se blot navnene i denne artikel – Pen & Papir, Det Gode Brød, Caroline osv.), og betjening af ejeren selv, måske endda et familiemedlem eller den betroede lærling.

Det skrev This is Odense om os i 2016 :

Pen og Papir
Hjerterum, skrivetøj og bogstavnørderi hos papirhandleren

Lille og vågen! Bag disken står Rikke. Der er også Jonathan, en troubadur-type, der indimellem sidder udenfor på en klapstol og spiller guitar eller ruller cigaretter. Og Rikkes far, “Kække” Kay (“Jaunty” Kay), som lejlighedsvis passer butikken. Og en masse andre venner og stamkunder, der færdes hjemmevant, og køber og sludrer i lige mål.
Pen & Papir lå tidligere i Nørregade i lokaler, der var 5-6 gange så store som den nuværende butik. Flytningen derfra lignede først en lukning, og vi var mange, der nåede at blive rigtig kede af det, men hov – i stedet genopstod Pen & Papir som en endnu bedre version af sig selv: som hylderne blev færre, skærpedes også udvalget, og samleren Rikke blev hjulpet af begrænsningens kunst til kun at flytte det vigtigste med.
Resultatet er en smuk balance mellem omhu og hygge: blæk i glasflasker fra Rohrer & Klingner, håndlavede læderpenalhuse, ordentlige blyanter og antikke pennespidser i deres originale papæsker med elastikker så møre, at de springer ved berøring. Tyske skolepenne, engelske kontorpenne, skarpe og velformede. Nye fyldepenne fra Kaweco, Pilot Küno, Lamy Scala. Tombow brushpens til kalligrafisterne. Og noget at skrive i? Notesbøger fra Rhodia, Leuchtturm 1917 og Sonnenleder.
Namedropping, men spørg bare Rikke for hun har en god grund til valget af hvert eneste ting. Der er så meget tingskærlighed på de her få kvadratmeter. I vinduet hænger et håndmalet fajanceskilt i ægte bladguld og sort udført af en af forretningens mange venner i kalligrafi- og graffitimiljøet. Og en Kawecofyldepen i overnaturlig størrelse, en maskot, der med tiden kan blive så ikonisk som Franck As bulldog. Kurserne i handlettering er fyldte, og en gang om måneden er der oplæsning og kontrabas i en baggård hos venner i Vindegade. Pen & Papir er ikke en butik, men et miljø; som en stambar, hvor man kan sige “det sædvanlige” og så ved Rikke, at jeg mangler ubrugte skolehæfter, og en blyant 2b.