Det siger folk om os :

Anmeldelser på Facebook :

https://www.facebook.com/pg/penogpapir/reviews/?ref=page_internal

This is Odense skrev i forbindelse med vores flytning og genåbningsfest :

Altså, der var den gang hvor Rikkes Pen & Papir lå i Nørregade i en kreativ symbiose med Carolines økokød, Fleuris blomstrede baggårdsweekender, Det Gode Brøds biodynamiske… Ja, gode brød og Binickis kunsterartikler.Så overgik huslejeprisen antallet af mennesker, der synes vi kan mærke hvordan en pen skal ligge i hånden, og hvordan blækket må flyde når det rammer papiret. Som kan lukke øjnene og høre lyden af knitrende papir, og som lige ved hvordan vores notesbøger skal veje og hvordan de må føles. Taktilitet og tone. (Ja, og så er der jo alle butikkens rigtige kreative kunder, der kan frembringe utrolige ting, med resten af butikkens store udvalg).Tilbage til historien: En redningsaktion blev sat i søen og i sidste øjeblik fandt Rikke et lille, fint lokale i meget stille Smedestræde, men uden de store kreative legekammerater dør om dør.Måske lidt for stille og lidt for lille? I hvert fald har Pen & Papir nu fået et nyt større lokale som nabo til Moby Disc og Papas Papbar, kun blot et kuglepenskast fra det tidligere. Angiveligt endnu mere hyggeligt end det gamle og i hvert fald med kreative legekammerater (er der forresten ikke nogen, der vil trække stikket på Nyboligs lysforurening i hjørnevinduerne fra salg af diverse villastuelejligheder?).Nå, lørdag er der genåbningsreception med lunken hvidvin og dåsebajere – helt i stedets ånd. De altid hyggelige husmusikanter klimprer på instrumenterne, og du kan købe fyldepenne og andre lyksaligheder, som du altid kan. Måske endda med rabat denne dag.Der er faktisk flere rigtig gode kulturarrangementer jeg også kunne anbefale i denne uge. Men når én af byens institutioner rykker på sig og samtidig lever i bedste velgående, må vi jo kippe med flaget.Psst. Kan du ikke vente til lørdag, så har Rikke faktisk allerede åbnet i de nye lokaler i Skt. Knuds Kirkestræde 2A.Psst psst. Som et lille tip til oplevelse af Odenses eller andre byers butiksliv, er det min erfaring, at de bedste butikker skabes af de mennesker, der går op i det de sælger, mere end at sælge det, de har. Plain and simple. Led efter uprætentiøse butiksnavne (se blot navnene i denne artikel – Pen & Papir, Det Gode Brød, Caroline osv.), og betjening af ejeren selv, måske endda et familiemedlem eller den betroede lærling.

Artikel i Fyns Stiftstidende lørdag den 9/11. 2019 :

https://fyens.dk/artikel/en-af-odenses-mindste-specialbutikker-pen-papir-drives-af-rikke-allesen-med-hjælp-fra-hendes-far-kække-kay

Pindle skrev :

This is Odense skrev :

Lille og vågen! Bag disken står Rikke. Der er også Jonathan, en troubadur-type, der indimellem sidder udenfor på en klapstol og spiller guitar eller ruller cigaretter. Og Rikkes far, “Kække” Kay (“Jaunty” Kay), som lejlighedsvis passer butikken. Og en masse andre venner og stamkunder, der færdes hjemmevant, og køber og sludrer i lige mål.
Pen & Papir lå tidligere i Nørregade i lokaler, der var 5-6 gange så store som den nuværende butik. Flytningen derfra lignede først en lukning, og vi var mange, der nåede at blive rigtig kede af det, men hov – i stedet genopstod Pen & Papir som en endnu bedre version af sig selv: som hylderne blev færre, skærpedes også udvalget, og samleren Rikke blev hjulpet af begrænsningens kunst til kun at flytte det vigtigste med.
Resultatet er en smuk balance mellem omhu og hygge: blæk i glasflasker fra Rohrer & Klingner, håndlavede læderpenalhuse, ordentlige blyanter og antikke pennespidser i deres originale papæsker med elastikker så møre, at de springer ved berøring. Tyske skolepenne, engelske kontorpenne, skarpe og velformede. Nye fyldepenne fra Kaweco, Pilot Küno, Lamy Scala. Tombow brushpens til kalligrafisterne. Og noget at skrive i? Notesbøger fraRhodia, Leuchtturm 1917 og Sonnenleder.
Namedropping, men spørg bare Rikke for hun har en god grund til valget af hvert eneste ting. Der er så meget tingskærlighed på de her få kvadratmeter. I vinduet hænger et håndmalet fajanceskilt i ægte bladguld og sort udført af en af forretningens mange venner i kalligrafi- og graffitimiljøet. Og en Kawecofyldepen i overnaturlig størrelse, en maskot, der med tiden kan blive så ikonisk som Franck As bulldog. Kurserne i handlettering er fyldte, og en gang om måneden er der oplæsning og kontrabas i en baggård hos venner i Vindegade. Pen & Papir er ikke en butik, men et miljø; som en stambar, hvor man kan sige “det sædvanlige” og så ved Rikke, at jeg mangler ubrugte skolehæfter, og en blyant 2b.